Middagen blev riktigt lyckad om jag får säga det själv. Jag gjorde för- och efterrätten, mamma huvudrätten (ja hon fick tyvärr jobba trots allt) och Kristoffer bakade bröd. Min far fick helt enkelt vara barnvakt.
Till förrätt blev det Västerbottenpaj med cream fraiche och löjrom och till ett supergott franskt Riesling som passade alldeles ypperligt.
Till huvudrätt blev det inbakad oxfile med hasselbackspotatis och krämig philadelfiasås (denna sås måste ni testa) och ett rött italienskt vin som Ullis hade rekommendet. Tack för det!
Krämig philadelfiasås
Använd skyn som finns i stekpannan och blanda med 1.5dl vatten. Häll över (sila) i en kastrull. Tillsätt köttbuljong och låt kokat i några minuter. Lägg i 100g phliadelfiaost. Rör om. Häll sedan i 2 dl vispgrädde och låt sjuda i några minuter. Färdigt!
Mätta och nöjda var vi, men inte säger man nej till efterrätt när det är Creme brulee.
När klockan slog tolv skålade vi med bubbel och den italienska kakan Pandoro.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar