Snälla ni som har en glassmaskin. Ni måste testa detta recept. Jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.
Felet jag gjorde igår, som ledde till för mjuk glass, var att jag hade för få ägg i smeten.
Italiensk kokosglass
4 äggulor
1 dl socker
2,25 dl kokosgrädde (ca 20% fett)
0,5dl grädde
2dl grädde
2 dl riven kokos
Blanda äggulor med sockret i en kastrull. Vispa väl. Värm till 37 grader och häll i kokosgrädde och vanliga grädden (0,5dl) (lite i taget). Värm upp till 37 grader (ungefär) under ständig omrörning. Låt svalna och ställ i kylskåp minst en timme.
Vispa grädden (2dl) och blanda den med kokos. Rör ner i glassmeten och blanda väl. Häll sedan ner i glassmaskinen och låt den arbeta i ca 30 minuter. Vola!
Åh vad gott med kokosglass - det är så exotiskt på något vis, väldigt Italien som du skriver ;)
SvaraRaderaJa, precis! Jag ska helt klart göra denna glass igen och igen och igen...
SvaraRaderaVar köper du din kokosgrädde? eller gör du den själv?
SvaraRaderaJag hittade den på Coop. Det är inte alltid den finns tyvärr. Testa med kokosmjölk med hög fetthalt annars, 18g finns. Lycka till!
SvaraRaderaBloggen verkar inte vara igång, men jag vill ändå tacka åtminstone 1000 gånger för alla härliga recept! Ska börja med denna kokosglass, det är det bästa recept jag hittat, och så blir det maränger på vitorna.
SvaraRaderaBounty cupcakes låter otroligt gott för en som gillar kokos, men kalorierna!! Svårt att st :-)å emot förstås,,, :-)