Lenin från Riddarbageriet
Dag 1
720g rågsurdeg
30g jäst
200g rågmjöl
Blanda ihop och låt stå svalt i 12-15 timmar.
Dag 2
Degen från dag 1
120g mörk sirap
120g vetemjöl
220g rågmjöl
150g vatten
25g salt
10g torr, mald koriander
Blanda allt utom saltet i hushållsassistenten i ca 10 minuter (dubbelt så länge om du knådar för hand). Blanda därefter i saltet och kör i ytterligare 3-5 minuter. Låt vila under bakduk i två timmar. Olja två formar, använd olja utan smak som solros- eller rapsolja. Ös över degen efter bästa förmåga och jämna ut med en blöt sked. Strö över lite hel anis och rågmjöl. Låt jäsa i rumstemperatur i en 1-2 timmar (eller över natten i kylskåpet ). Värm ugnen till 250 grader. Sätt in formarna och spraya in vatten. Sänk värmen till 200 grader och låt brödet stå inne i 40 minuter. Brödet kan med fördel förvaras i plastpåse. Låt brödet stå i minst ett dygn innan ni äter det för bästa resultat.
Hvad mener du med "720g rågsurdeg", hvor meget vand og kærnemælk, og hvor meget mel er der i det?
SvaraRadera