torsdag 31 mars 2011

All about lips

Nya jeans, vårskorna på och sedan iväg för att träffa Natalie, Sofia och Kersti för ännu än Make up store kväll. All about lips.


När vi kom dit började vi med lite Champagne, snittar och godis och en himla massa sminksnack. Vi fick läpparna målade och handlade sedan lite mer än vad vi innan hade tänkt, men 20% off gör alla glada så vi var mer än nöjda när vi lämnade butiken med snygga och nymålade läppar.

onsdag 30 mars 2011

Vigselringen

Igår var vi och beställde vigselringen. Jag som inte gillar smycken, som tycker att allt ser för mycket ut måste erkänna att jag är kär i ringen som vi har valt. Den är inte enkel, den glittrar och blänker, men den är så mycket jag ändå att jag nästan spricker.

Vi möttes upp på Kristoffers lunch och gick till en guldsmed på Folkungagatan. Butiken ägs av en äldre man som förklarade allt om diamanterna och guldet han säljer och butiken har funnits på samma adress sedan 1924. Ringen får ni se på bröllopet.

129 dagar kvar. Aaahh, så jag längtar!

Sedan hade jag och Max en myseftermiddag med världens bästa Natti. Max var dock lite uttråkad på fiket innan moster Natti dök upp.

söndag 27 mars 2011

Osund, men mysig helg

Jag satt precis och pratade med Kristoffer om att helgen har varit mysig när han fick den att låta lite osund. Alkohol två kvällar i rad, massor med sötsaker och mat, lite sömn och ingen träning. Toppen!



Men inte kan jag klaga när kvällen igår bjöd på chokladsuffle och vi idag var och åt brunch där de hade ett megastort efterättsbord. Me like, me like! Men imorgon får det faktiskt bli träning.

http://systerdessert.blogspot.com/2011/03/saras-katrinplommonsuffle.html

lördag 26 mars 2011

Hunnebergs slott

När Kristoffer skulle ha grabbkväll här hemma åkte jag till Hunnebergs slott och blev uppassad av Sofia. Kvällen bjöd på ostfyllda köttfärsbiffar med ljuvlig potatismos och ett polskt vin som snabbt försvann ut flaskan. Linda, som också har en ettåring där hemma som heter Max, var med under kvällen som blev sen för att vara en fredag.

Till efterrätt fick vi en chokladmousse med färska hallon och till serverades ett mousserande vin som vi drack i vackra Ittala glas.



Chokladte är helt klart något som ska inhandlas i familjen R/P.

torsdag 24 mars 2011

Broccoli- och salamipaj

Dagen började med en långpromenad till Kungsholmen för att äntligen få den efterlängtade klippningen. Max sov igenom hela promenaden och vaknade inte förrän vagnen skumpade in hos Madde på Chop Shop.

För var dag som går inser jag vilken underbar son jag har. Han satt i en timme i vagnen och tittade på när jag blev klippt utan att ens klaga en enda gång. Killen i stolen bredvid var tydligen rolig att prata med som blev lite sugen på barn när han hört Max berätta hur roliga de små är. Ja, killen nämnde faktiskt till frisören sin att flickvännen vill ha barn och att han nog börjar bli redo för det han med, fniss.

Snygg och glad tog jag med sonen på en lunch i Västermalmsgallerian. Vi hade inte hunnit långt med lunchen innan trevligt sällskap dök upp. Patricia och födelsedagsbarnet Agnes kom förbi och gjorde oss sällskap. Alltid lika trevligt.

Igår gjorde vi en supergod paj här hemma som jag tycker att ni borde testa.


Broccoli- och salamipaj
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

300 g broccoli
100 g salami
100 g riven ost



äggstanning
2 ägg
2,5 dl mjölk
salt peppar

Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt en ugnssäker form. Placera ut broccolin, salamin och osten. Häll till sist över äggstanningen (Blanda ägg, mjöl, salt och peppar i en separat skål). Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 200 grader.

lördag 19 mars 2011

Pulsklocka




Sedan jag investerade i min pulsklocka för tre år sedan har den varit med på i stort sätt alla träningspass. Det spelar inge roll om det är Body pump, aerobic eller löpning som står på schemat den är alltid med och mäter. Men efter att ha haft den i tre år inser jag nu det underbara i att inte alltid ha den med. Som idag t.ex. Solen sken, fåglarna kvittrade och benen ville springa. Långt (Ja, i alla fall i mina mått mätta. Inga 16 mil som vissa andra i familjen R/P ska springa i april). Glädjen var på topp och just en dag som denna behövdes ingen pulsklocka. Jag tror helt enkelt att man under vissa löppass bara ska gå ut, strunta i all mätning och njuta av det fantastiska vårvädret. Alla friska kan springa så ut med er och njut.


Livet är en fest

Ja, så vill i alla fall jag se på livet. Visst har vi alla jobbiga dagar/perioder, men om vi inte hittar anledningar till att fira med godsaker så kommer livet att vara ganska tråkigt. Eller hur?!


Idag firade vi att Max lungläkare ringde och sa att det är helt okej för Max att flyga. Jag skrek högt av lycka! Ringde snabbt Kristoffer som pratade med sin chef som godkände och vips var en resa till Italien bokad. Kan ni tänka er havet, stranden, glassen, maten och vinet. Jag kan fortsätta i en oändlighet. Jag älskar Italien!



Vi firade den roliga nyheten med Natalie och Thomas. Vi bjöd på en fiskrätt som var oerhört god. Ja, så god att jag tycker att den förtjänar att hamna här så att ni alla kan få ta del av receptet.



Citron och basilikafisk (5 personer)
800 g vit fiskfilé
3 vitlöksklyftor
Salt

Peppar
Hackad basilika
3 dl Kelda Mild citronsås






Sätt ugnen på 225°. Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form. Pressa vitlöken och fördela den och basilikan över fisken. Häll såsen på fisken. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vildris och sallad.


Till efterrätt blev det en kladdig chokladkaka med fudgeglasyr på. Jag tackar min storasyster Gabriella för receptet. Den är ljuvlig.



Kladdig chokladkaka med fudgeglasyr
150 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt





Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.  Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.



Glasyr
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g rumsvarmt smör









Blanda vispgrädde, socker, sirap i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda i chokladen och det rumsvarma smöret. Blanda väl tills allt har smält. Häll glasyren över kakan och låt svalna i kylskåp.

torsdag 17 mars 2011

Drömmer om Italien


Ja, det är just det jag göra. Hela tiden. Saknaden av värmen, glassen och släkten är så stor nu att jag faktiskt har ringt Max lungläkare för att kolla vad hon säger om Max och flygning. Nu håller vi tummarna för att läkaren ringer tillbaka med positiva svar. Inte vill man utsätta lillkillen för baciller och dåligt med syre, men nu är det trots allt ett år sedan han blev av med grimman så lite hopp om en italienresa inom kort finns det allt.

onsdag 16 mars 2011

Ikväll smäller det!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2174572/syster-dessert?claim=wxeph48gbh7">Följ min blogg med bloglovin</a>

Äntligen är Grey's anatomy tillbaka i rutan. Ikväll klockan nio sitter jag bänkad framför tvn med en kopp te. Detta är serien med stort S. Men än så länge är det bara tidig förmiddag och jag smågäspar trots att jag hällt i mig en liter kaffe. Sonen fick för sig att vakna klockan fyra, sex och halv åtta imorse då han var lite snabb i magen så egentligen är det synd om honom och inte mig. Jag tycker mig se en tand i den övre käken. Kan det vara en tredje pärla på väg?






Vad säger ni om att äta dessa ikväll? Till Grey's. Kristoffer påstår att jag är sockerberoende. Jag förstår inte riktigt vad han menar och vad han har fått det ifrån. Förstår ni?

tisdag 15 mars 2011

Halv åtta hos oss


Vi är ett gäng vänner som ses hos varandra en gång i veckan och bjuder på mat. Ja, ungefär som "Halv åtta hos mig" fast en gång i veckan och hela året runt. Supertrevligt att bli bortskämd mitt i veckan. Igår var gänget här på middag och vi bjöd på vegetarisk lasagne.



Vegetarisk lasagne (6 personer)
500 g fetaost
400 g mozzarella
750 g fryst spenat
2 paket lasagneplattor
1 liter béchamelsås




Låt en msk olivolja och den frysta spenaten få koka tills spenaten har smält. Lägg i ostarna, lite i taget och låt även dem smälta. Rör om ofta. När ostarna har smält smakar du av med salt och peppar. Varva sedan plattor med sås och röra. Precis som med "vanlig" lasagne. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter. Lägg sedan på riven ost (valfri sort). Låt lasagnen vara i ugnen i ytterligare 10 minuter tills osten fått färg och plattorna blivit mjuka.

Béchamelsås
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter standardmjölk
muskotnöt
salt
peppar

Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt bechamelsåsen med muskotnöt, salt och peppar.

Till efterrätt blev det chokladfontän med massor med färsk frukt och marshmallows.


Kvällen bjöd på en massa snack om träning, kost och en och annan överraskning. Under våren har en hel del träffar fått ställas in pga. sjukdom, men nu kör vi och ser fram emot nästa veckas norrläska middag.

måndag 14 mars 2011

Vårtecken och minidopp

Nyss hemkommen från en långpromenad med Max, Kristin och Gustav. Det riktigt sprätter i kroppen av lycka. Vårtecken. Vi hittade årets första krokusar. Nu är det vår, äntligen.



Vi avslutade promenaden med en lunch på Älvsjös bageri och unnade oss även en minimuffins med kaffe. Max och Gustav gillade lunchstunden så mycket mer än promenaden i vagnen för här kunde de härmas, göra pruttljud tillsammans och kramas. Jag hann inte mer än säga hejdå till Kristin och Gustav så sov lilltrollet.



De är vår mina vänner, vår!

Hemmagjord pasta

Igår gjorde vi egen pasta här hemma. Det är kul, men lite svårt att få till det riktigt bra. Det är en hel del att hålla reda på och i så jag rekommenderar att man är två de första gångerna. Inget måste, men det underlättar. Det blev gott och det går hyfsat snabbt så detta vill jag göra snart igen.

Tagliatelle (4 personer)
2 medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl

Rör ihop ägg, vatten och olja i en hushållsassistent. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet. Låt maskinen arbeta med degen i minst 5 minuter till en smidig och elastisk deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl.  Låt degen vila under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 3-4 bitar. Börja med att rulla igenom en bit med pastadeg på den breda valsen och ändra sedan till mindre och mindre vals tills du har ett avlångt 1-2 mm tunn pastadeg. Mjöla då och då. Sedan ställer du in valsen på ex. tagliatelle och kör igenom pastabiten. Gör så med alla pastabitar.

söndag 13 mars 2011

Överraskningsmiddag

I lördags överraskade jag Kristoffer med en fin middag. Jag vet att han älskar hummer och det känns lite lyxigt att äta så ostgratinerad hummer fick bli förrätten. Oj så god den blev. Om ni gillar hummer så är detta en ljuvlig förrätt. Att sedan trollet Max slickade sig runt munnen och riktigt njöt gjorde den ännu mer lyckad.


 Ostgratinerad hummer
1 hummer, hel färsk (be få den delad i fiskdelin)
2 msk smör, rumstempererat
1 vitlöksklyfta
persilja, färsk
parmesan i bit
1 tsk salt
Örtagårdssås
1 dl majonnäs
basilika, färsk
timjan, färsk
1-2 msk vatten
salt
peppar
Parmesansticks
1 smördegsplattor, frysta
100 g parmesanost



Hummern

Lägg upp den delade hummern på ugnssäkra fat, sätt ugnen på 270 grader. Gör ett kryddsmör på rumsgraderat smör, färsk vitlök, finhackad persilja, tillsätt saltet. Bred på smöret på halvorna. Toppa hummer med färskriven parmesan. Gratinera i 8-10 min i ugnen tills de fått fin brun färg.

Örtagårdssås
Lägg upp majonnäs i en skål, blanda örterna i en annan skål till en helt slät grön smet, tillsätt 1-2 msk vatten. Lägg i majonnäsen, tillsätt salt och peppar efter smak.

Parmesansticks
Tina smördegsplattan, kavla ut den till cirka dubbel storlek och dela den i 6 längder. Pensla plattorna med uppvispat ägg. Riv parmesanost på plattorna. Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg. Pensla sticksen igen med ägg och doppa dem i riven parmesan. Servera hummerhalvorna tillsammans med nygräddade parmesansticks och örtagårdssås.

Till huvudrätt blev det entrecote, potatisgratäng med hemmagjord bearnaisesås.

Att Kristoffer älskar körsbär vet nog de flesta så en körsbärsparfait med chokladfondant fick det bli till efterrätt.




Parfait (4 personer)
1 dl körsbärsmarmelad
2 äggulor
1/2 dl florsocker
3 dl grädde







Blanda körsbärsmarmelad, äggulor och florsocker. Vispa grädden och rör i den. Häll upp i portionsformar. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.

Chokladfondant (2 personer)
75 g smält choklad
75 g smör
1/2 dl socker
2 ägg
1 äggula
0,4 dl vetemjöl

Smörj två ugnsfasta portionsformar som rymmer 1,5-2 dl. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn ca 2-3 minuter. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl. Grädda fondanterna i mitten av ugnen, 200 grader ca 8 minuter, de ska fortfarande vara lite rinniga i mitten.

lördag 12 mars 2011

Hålkakor och körsbärssmoothie

God morgon Sverige! En glad jag delar med mig av morgonens goda bröd. Jag gjorde även en körsbärssmoothie med marmeladen från igår. Blev sött och gott!



Solen strålar så nu blir det långpromenad för oss i familjen R/P. Härlig lördag mina vänner!

Hålkakor (4st)
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk brödkrydda
1/2 dl rapsolja
1/2 dl mörk sirap
2 tsk salt
200 g grovt rågmjöl
550 g manitoba cream



Lös jästen i 37 gradigt vatten. Tillsätt olja, sirap, brödkrydda och salt. Knåda i rågmjölet och tillsätt manitoba cream under knådning. Låt degen knådas i 12 minuter i en hushållsassistent (vår heter Erik). Låt nu degen jäsa i bunken i 60 minuter. Den ska jäsa upp ordentligt. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar. Forma till runda limpor, låt vila i fem minuter. Platta ut till centimetertjocka kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ta ut ett hål i mitten med ett mått stort som ett snapsglas. Pensla kakorna med vispat ägg. Låt nu rågkakorna jäsa till minst dubbla höjden, 60 minuter. Sätt in plåten i 250 graders värme och sänk till 200 efter fem minuter. Kakorna gräddas i mitten av ugnen i cirka 18 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Körsbärssmoothie (2 personer)
4 dl Valios vaniljyoghurt
1 dl körsbärssylt
1/2 dl frysta körsbär (urkärnade)

Mixa med en stavmixer och häll upp i glas och garnera med körsbär.

fredag 11 mars 2011

Körsbärsmarmelad

Hittade körsbär i frysen ikväll som vi plockade hos familjen P i somras. Kristoffer älskar körsbär så som en lite överraskning har jag nu gjort körsbärsmarmelad som han ska få när han kommer hem från London. Han borde dyka upp snart. Hoppas han blir glad. Marmeladen ser fin ut i alla fall eller vad säger ni?






Körsbärsmarmelad
1 liter körsbär (urkärnade)
1 liter syltsocker (kan halveras om bären är söta)

Blanda körsbär och socker (bären kan skäras i mindre bitar innan om så önskas) i en kastrull och låt koka i 12-15 minuter. Gör marmeladprovet för att se om marmeladen är klar (Lägg lite marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Häll upp i glasburk och låt svalna. Förvaras svalt och mörkt.






torsdag 10 mars 2011

Jag är så rosa

Det behöver inte kosta mycket när man vill välkomna våren. Små detaljer piffar upp lägenheten något enormt. Jag älskar inredning och lägger därför en hel del tanke i det vi köper. Nog älskar jag grönt. Det vet ni, men ibland behövs en liten färgklick. Och hur bra passar inte rosa med våra gröna soffkuddar?


Färska örter vill vi ha hemma i familjen R/P då vi använder det en hel del i matlagningen under den varmare delen av året.

Denna ska vi ha på balkongen när det blir lite varmare ute. Finns på Ikea i flera färger för en billig peng. Skynda dit och fynda ni med.

onsdag 9 mars 2011

Fettisdagen firas laktos- och mandelfritt



Igår firade vi dagen med semlor gånger flera. Eller, hum, vi och vi. Jag. Max fick ingen. Men lunchbesöket fick varsin och mor och syster min fick en när de var förbi på kvällen.

När det blev bestämt att Max vänner skulle komma över och leka kliade det i mina bakfingrar. Inte kunde mammorna vara utan semlor på fettisdagen. Det blev till att baka för det är riktigt trevligt att göra vänner glada.

Lillsyrran är både laktosintolerant och mandelallergisk så här kommer ett recept på semlor till er.

http://systerdessert.blogspot.com/search/label/Semlor

Följ mitt recept på semlor (använd laktosfri mjölk). När det är dags att lägga i fyllningen använd istället marsankräm för mandelmassa och laktosfri grädde.

måndag 7 mars 2011

Jordgubbsgrottor

Första natten utan Kristoffer gick bra. Max visade saknaden genom att få 39,7 i feber. Oron steg lite, men efter en alvedon somnade han och sov bra hela natten. Nu på morgonen är han feberfri, lite snorig men pigg. Det blir nog en bra måndag ändå. Jag bjuder på ett småkaksrecept och smaskig bild på dem i det gråa marsvädret.



Jordgubbsgrottor
200 g smör
0.75 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
4 1/2 dl vetemjöl
Jordgubbssylt

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg i smör, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och låt stå till smöret har blivit rumsvarmt. Ta en elvisp och blanda till en jämn smet. Blanda i kanel och vetemjöl och rör om ordentligt. Tag en degklutt från bunke och rulla till en lite boll och lägg på plåt med bakplåtspapper. Det ska bli ca 30 bollar. Tryck med fingret i mitten av varje boll så att det blir en fördjupning. Där lägger du jordgubbsylten. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 12 minuter.

söndag 6 mars 2011

Afternoon tea

Lördag eftermiddag och nästan hela storfamiljen P är samlade. Natti saknas, men det blir en väldigt lyckad eftermiddag ändå.


Nybakta scones, citrontårta, småkakor, hemmagjord apelsinmarmelad, lemon curd och engelska teer. En myslördag i Västerås helt enkelt.

http://systerdessert.blogspot.com/2011/01/scones.html

fredag 4 mars 2011

Apelsinmarmelad

Ni är en hel del som följer bloggen och det gillas. Det är ju alltid trevligt när andra gillar det man gör. Jag älskar som sagt att baka och fixa i köket så då kan jag lika gärna dela med mig av min receptbok.


Det är fortfarande apelsinsäsong och apelsinmarmelad passar till det mesta så då fick det bli apelsinmarmelad idag. Tänk er rostat bröd med apelsinmarmelad eller på varma scones, ljuvliga smaker. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det.


När jag hade varit på BVC med Max, han vägde tvåsiffrigt coolingen, gick jag förbi mataffären och inhandlade apelsiner för att göra marmeladen. Stora kärleken skulle ju ändå ut ikväll. Jag gillar inte TVn som många av er redan vet. Jag somnar bara så då fick det göras marmelad istället.


Imorgon bli det apelsinmarmelad till frukost. Den ser riktigt lovande ut. Här kommer receptet.




Apelsinmarmelad
6 apelsiner
3 dl vatten
4 dl syltsocker







Tvätta apelsinerna i varmt vatten med en mjuk borste. Avlägsna det yttersta skalet med en potatisskalare. Skär ut fruktköttet. Var noga med att det vita inte kommer med. Lägg köttet och skalet i en mixer och mixa till önskad grovlek. Gillar ni inte att ha för mycket skal kan ni ha skal från endast tre apelsiner. Tillsätt vatten och syltsocker och låt det koka i ca 15 minuter under omrörning. Häll på ren burk och låt svalna innan ni sätter på locket och ställer marmeladen kallt.

Springtur med barnvagnen

När jag igår ringde Annika var hon ute och sprang med barnvagnen runt Råstasjön och då började det klia även i min kropp. Tyvärr finns inte de finaste sjöarna eller den bästa skogen här i Älvsjö, men nog finns det trottoarer som förhoppningsvis ska vara hyfsat snö- och isfria.



Jag la trollungen i vagnen, han sover ju ändå inte i sängen sin på dagarna utan står mest upp och hoppar, och gav mig ut i vårvädret. Marken var inte helt bar, men jag kunde nästan springa hela tiden.
En timme efter hemkomst sover Max fortfarande i vagnen. Jag fick stretcha och duscha i lugn och ro. Livet är gott och förhoppningsvis kan en förmiddag som denna ske flera gånger i veckan hädanefter.


torsdag 3 mars 2011

Saras katrinplommonsufflé

Ibland förvånas jag över hur vissa saker, som är så goda, kan passera mig obemärkt förbi. I hela 25 år, okej 33, har katrinplommonsufflé varit någon annans dröm. Nu är den min.

Igår var vi hemma hos Sara på middag. Kvällen bjöd på god mat, trevligt sällskap och livliga diskussioner om allt från manligt/kvinnligt till barnuppfostran. När det var dags för efterrätten tystnades musiken. Vi. Sara hade gjort katrinplommonsufflé och det var bland det godaste jag har ätit i efterrättsväg.

Jag citera en klok kvinnan, Sara, och avslutar med det: "Det är en väldigt bra efterätt eftersom man har fem äggvitor i för då kan man göra en creme brulee dagen efter med de fem äggulorna som blir kvar."


Saras katrinplommonsufflé
1 påse (225g) katrinplommon
1 dl vatten
3/4 dl socker
5 äggvitor





Sätt på ugnen, 150 grader. Hacka katrinplommonen fint tillsammans med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner fruktmoset, lite i taget. Häll smeten i en väl smord, ugnssäker hög form. Grädda i nedre delen av ugnen tills sufflén har höjt sig och fått färg, 30-35 minuter. Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna.
Servera sufflén nygrädda. Den sjunker snabbt. Servera med nyvispad grädde.

onsdag 2 mars 2011

Örtmarinerad lax

På söndag åker kärleken till London och vi andra två i familjen R/P blir hemma ensamma för första gången någonsin. Ja, det är verkligen sant. Jag har inte sovit själv med Max innan och ska nu göra det i hela fem nätter. Det kommer gå bra, men blä så vi kommer att sakna Kristoffer.
Max favorit är verkligen Kristoffer. När han kommer hem från jobbet släpper Max inte honom med blicken och leendet på läpparna sitter i från att Kitofr kommer innan för dörren tills det är dags att sova.



Men det är 2 mars och solen skiner i Stockholm. Tulpanerna på bordet tyder på att det nu snart är vår och jag njuter av att bo just där vi bor. Ett rådjur går utanför fönstret så jag ler och delar med mig av en somrig laxrätt som även går att äta denna tid på året. Men visst är det så att laxen blir allra godast när man har färska örter som är nyplockade från balkongen en varm sommardag.

Örtmarinerad lax (4 personer)
Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan upp. Ca 30 minuter. När laxen är klar ta ut den från ugnen och dra bort skinnet.
Blanda en marinad av 1/4 dl vitvinsvinäger, salt, svartpeppar, rosépeppar, 1/2 dl olivolja, 2 msk vatten, 10 blad hackad basilika och ca fem cm hackad timjan. Häll marineraden över den varma fisken. Täck över och låt fisken svalna i några timmar.