onsdag 1 maj 2013

Frö & fikonbars

På grund av stor efterfrågan på receptet på instagram kommer här på begäran våra frö och fikonbars.
Familjen har kört en rawfood-detox nu i dryga veckan, och börjar nu sakteligen återgå till lite "normal" kost. Då passar dessa (som innehåller ägg) ganska bra. Lite mer protein och frön, men fortfarande riktigt bra för kropp och själ!


Frö & fikonbar (ca 20 st)
400 g solrosfrön
200 g linfrö
200 g pumpakärnor
150 g torkade fikon (i bitar)
200 g mandlar (alt. 200g mandelmjöl)
1 dl honung
1 tsk vaniljpulver
4 ägg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 C. Blanda solrosfrön, linfrön, pumpakärnor och fikonbitar i en skål. Mixa mandlarna till mjöl i mixern. Tillsätt mandelmjöl, honung och vaniljpulver till fröblandningen. Vispa upp äggen och rör ner i smeten. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och hugg upp i lagom stora bitar när de svalnat.

Tips:
Du kan alltid byta ut fikonen mot något annat du gillar, t.ex. tranbär, blåbär eller varför inte dadlar!

1 kommentar:

  1. Hej, jag vill gärna komma i kontakt med dig/er gällande en spännande tävling på ICA.se. Vänligen mejla mig på emil.blomqvist@ica.se för mer information. Mvh Emil Blomqvist, webbredaktör

    SvaraRadera