Snabb hummersoppa med pilgrimsmusslor (4 personer)
1 gullök
2 morötter
5 dl vatten
5 pepparkorn
2 lagerblad
1/4 dl whiskey
1 dl grädde
Hummerfond efter smak
Salt
Peppar
300 g räkor
8 pilgrimsmusslor
Skala löken och morötterna. Dela löken i fyra delar. Koka löken, morötterna och vattnet i en kastrull i 30 minuter. Sila. Blanda i lagerblad, pepparkorn, grädde, whiskey och hummerfond och låt koka i ytterligare 60 minuter. Salta och peppra efter smak.
Halstra pilgrimsmusslorna snabbt. Ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra efter smak.
Lägg räkorna i botten på serveringsskålarna och häll upp soppan. Servera med parmesansticks.
Parmesansticks
10 skivor formfranska
Parmesan
Salt
Peppar
Skär bort kanterna på brödet och skiva dem i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över riven parmesan. Lägg i ugnen i ca 10 minuter (tills de har fått en fin ljusbrun färg) på 225 grader. Låt vila i 5 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar