3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulverr och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
Jordgubbsfrosting
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1 1/2 dl färska jordgubbar (kan bytas ut mot hallon)
Rör florsocker och philadelphiaost krämigt. Mosa jordgubbarna. Vänd försiktigt ner de mosade jordgubbarna och bred frostingen på cupcakesen. Garnera med strössel eller en skiva jordgubbe.
ska man ha hela jordgubbar i frostingen eller mosade?
SvaraRaderaSorry, glömde skriva det. Mosa dem innan. Lycka till, Alexandra
SvaraRadera