Tårtbotten (till en tårta)
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker på hög hastighet så det blir vitt och riktigt pösigt. Blanda försiktigt i vetemjölen. Smöra och bröa en form med löstagbar botten pch häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Hallonsylt (till en tårta)
2 1/2 dl hallon
1/2 dl strösocker
Blanda i en kastrull och låt koka upp. Låt svalna.
Prinsesstårta
En tårtbotten
Hallonsylt
Hemmagjord vaniljkräm eller marsankräm ( ca 6 portioner)
5 dl vispgrädde
Gör tårtbotten enligt receptet ovan och dela sedan den i tre delar. Spritsa ett varv med vaniljkräm som en ring runt kanten på den första skivan. Bred ut hallonsylten inuti ringen. Vispa grädden fast och fluffig. Lägg på nästa skiva och bred ett lager med vaniljkräm. Lägg på sista lagret . Bred ut grädden över hela tårtan och forma som en kupol. Lägg på marsipanlocket över tårtan och skär bort överflödig marsipan längs kanterna. Pudra med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar