tisdag 26 juli 2011

Vetebullar med vit choklad

Igår bakades det bullar här hemma. Om elva dagar gifter vi oss och då kommer lite släkt från Italien och de älskar svenska bullar. Jag kan inte göra annat än att baka inför deras vistelse.

Jag lyxade till dem med lite vit choklad i också så blir de extra smarriga. Max var hyfsat nöjd när han vaknade imorse. Nyklippt och allt! 


Vetebullar med vit choklad
140 g smör
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
5 dl mjölk
14 dl vetemjöl

Smör
Florsocker
75 g riven vit choklad

Smält smöret och blanda i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en hushållsassistent och rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och kardemumma och största delen av mjölen. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen i ca 15 minuter. Jäs under bakduk i 60 minuter.
Tag ut degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela sedan degen i två delar. Kavla ut dem till avlånga kakor 25X50. Bred ut smör på varje kaka. Strö över vaniljsocker och riven vit choklad. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulla i ca 16 bitar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt på ugnen 225 grader. Pensla och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar