söndag 10 februari 2013

Bilartårta

Som sagt, Max fick sitt bilarkalas och självklart en bilartårta. Jag valde denna gång att göra en chokladbotten. Tårtan är fylld med hallonmousse och chokladmousse. Denna gång spaklade jag med vanlig vispgrädde och sedan ett marsipanlock ovanpå. Dekorationen är gjord i sockerpasta.Chokladbotten
3 st ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver.
Sätt på ugnen 175 grader.Vispa socker och ägg pösigt.Smält smöret och häll i mjölken. Blanda försiktigt med äggsmeten tills den blir slät. Blanda alla torra igredienser och sila ner det i äggsmeten. Smöra och bröa en 24 cm i diameter form och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. När kakan svalnat delar du den i tre delar.


Hallonfluff
135 g hallon
2 msk vatten 
0,5 msk strösocker
2 droppar citron
2 dl gelesocker
2 dl vispgrädde
Blanda hallon, vatten, strösocker och citron i en kastrull och låt koka tills allt mosats sönder och ser ut som sylt. Blanda ner gelesockret och låt den småputtra lite så att även det smälter in. Låt sedan svalna. Ställ in det i kylen gärna över natten. När det har blivit kallt och tjockt vispar du grädden och blanda den med hallonmoussen.

Chockladmousse
150 g mörk choklad
2 dl grädde
100 g färskost

Dela chokladen i mindre bitar, eller hacka och lägg det i en bunke. Värm chokladen, men den får inte koka, och häll sedan den varma grädden över chokladen så att chokladen smälter. Rör om.  Låt chokladblandningen stå i kylen över natten eller i minst 6 timmar. Lägg i färskosten och vispa till önskad konstistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar