måndag 11 februari 2013

Krämig chokladkaka

Choklad är något som jag inte kan få nog av. Speciellt goda, kladdiga chokladkakor. Denna chokladkaka är gudomligt god och väldigt enkel att göra. Du behöver ingen elvisp utan du rör ihop allt för hand. Enkelt och det går supersnabbt.



Chokladkaka
200 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner strösockret, kakaon, och vaniljsockret. Rör ner ett ägg i taget och tillsist mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagnbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Jag brukar köra 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar