Det bästa med pannacotta är att den blir så krämig. Felet många gör är att de har för mycket gelatin i och då blir pannacottan inte alls god.
Som Kristoffer älskar körsbär älskar jag kokos. Kokospannacotta kan inte bli annat än precis i min smak. Och så blev det. Ljuvligt gott.
Pannacotta passar även som picknick-efterrätt då den stelnar och blir då superenkel att transportera. Perfekt nu i sommartider mina vänner.
Kokospannacotta
1 dl vispgrädde
1 dl kokosgrädde 22%
1/2 dl socker
2 gelatinblad
Koka allt under omrörning och låt sjuda i en minut. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Den får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig. Följ instruktionerna på förpackningen.) Häll upp på glas. Låt stå i kyl i minst 4 timmar. Garnera med kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar