onsdag 30 maj 2012

Brownies med coconut swirl



Detta recept hittade jag i Leilas kokbok One more slice och det riktigt vattnades i munnen när jag såg bilden på denna smaskiga chokladkaka med kokosglasyr. Den är lagom söt och väldigt chokladig.

Coconut swirl brownies
1 plåt/24 bitar
500 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
8 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Kokossmeten
4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
6 dl kokosflingor
4 äggvitor
1/2 msk vaniljsocker


Smör till plåten





Sätt ugnen på 175 grader. 
Browniessmeten -Vispa strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd tillsist ner vetemjölet.
Kokossmeten - Blanda strösocker, vispgrädde, kokosflingor, äggvitor och vaniljsocker i en skål. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten med smör. Bred ut browniessmeten i formen ringla ut kokossmeten över den. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig så testa med sticka. Låt kakan svalna innan den skärs i 24 bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar