onsdag 23 maj 2012

Köttfärspaj på sojamjöl





Pajskal (4 portioner)

2 dl sojamjol
100 g smör


Blanda sojamjöl och smör. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädde i 15 minuter i 200 grader.


Köttfärspaj
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
Smör
Salt
Timjan
Oregano
Rapsolja
Peppar
2 tomater
3 ägg
2 dl grädde
100 g valfri riven ost


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka lök och vitlök och bryn i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Lägg i det redan gräddade pajskalet. Stek köttfärsen i rapsolja och krydda med örter, salt och peppar och lägg över i pajskalet. Hacka tomaterna i stora bitar och fördela över köttfärsen. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll sedan över och toppa med mozzarellaost (tärnad). Grädda ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar