Idag blir det ett middagstips från middagen vi i familjen R åt i måndags. En tomatsoppa som blev riktigt god och som självklart åts med hembakt bröd. Max visade att han är en fjärdedels italienare genom att doppa brödet i soppan. Gott!
Tomat- och basilikasoppa (2 personer)
Olivolja
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
3 vårlökar
2 tsk hackad basilika
1 lagerbla
1 grönsaksbuljong
1 tsk tomatpuré
Svartpeppar
2 tsk mjöl
1 dl matlagningsgrädde
Salt
Värm olivoljan och tillsätt tomatkrossen. Pressa vitlöken och lägg i den och vårlökarna. Låt koka under omrörning i 3 minuter. Tillsätt basilika, lagerblad, buljong och tomatpuré. Krydda med nymalen svartpeppar. Låt soppan koka upp och låt den sedan sjuda i 30 minuter. Sila över soppan i en annan kastrull. Blanda mjöl och grädde och red soppan under omrörning. Värm upp soppan igen. Tillsätt salt och ytterligare lite peppar efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar