Slänger in middagstipset direkt. Är helt slut efter en arbetsdag och löpning hem från jobbet så nu blir det sängen och en bok.
Lax naturell med saffransgrönsaker (4 personer)
1 citron
1 gul lök
1 fänkålsstånd
4 morötter (eller 2 paprikor om man vill köra LCHF)
Olivolja
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
2 dl vitt vin
2 dl vatten
200g haricots verts
600 g lax (4 bitar)
Havssalt
Vitpeppar
Skala och skär löken i klyftor. Skär fänkålen och och morötterna i strimor. Stek grönsakerna i lite olivolja. Strö över saffran och smula ner buljongtärningen. Häll på vin och vatten och låt koka i 7 minuter. Skär laxen i 4 lika stora bitar och stek dem i 4 minuter på varje sida. Pressa lite citronsaft över filéerna strö på havssalt och nymalen vitpeppar. Servera med hemmagjord aioli. http://systerdessert.blogspot.com/2011/10/aioli.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar