onsdag 18 januari 2012

Cupcakes med chokladfrosting

Men favoriten var nog ändå dessa cupcakes med chokladfrosting. Dessa måste jag göra om. Snart! De riktigt smalt i munnen. Ljuvligt gott!



Cupcakes (12 stycken)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulverr och salt och vänd  försiktigt ner  det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.


Chokladfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe


Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

7 kommentarer:

  1. Hejsan, måste man ha i philadelphiaost ???

    SvaraRadera
  2. Nej, självklart kan du använda en annan färskost om du vill det.

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Behövs det verkligen 5 dl florsocker? Lät så väldigt mycket...

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Ja, jag använde så mycket. Men känn efter när du blandar och när du får de konstestensen du vill ha så kanske det har räcker med 4.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Oki tack, jag ska prova i helgen! Hittade hit av en slump & nu har jag plöjt igenom så mycket godsaker på din sida så nu måste testa att göra några också! :D

    Kram

    Pernilla

    SvaraRadera
  6. Kul att du hittar en massa godsaker här. Hoppas det smakade i helgen.
    Kram
    Alexandra

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Vad kan man använda istället för philadelphia?
    Det är så att jag inte har det hemma för tillfället men jag är så sugen på att testa det här.

    Svara

    SvaraRadera