onsdag 15 februari 2012

Köttfärspaj på sojamjöl

Eftersom vi försöker att äta så lite kolisar (kolhydrater) som möjligt passar detta recept alldeles ypperligt hemma hos oss.




Det får bli en bröllopsbild då vi inte fick till en bild på pajen i onsdags. 






Pajskal (4 portioner)
2 dl sojamjol
100 g smör


Blanda sojamjöl och smör. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädde i 15 minuter i 200 grader.


Köttfärspaj
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
Smör
Salt
Torkade örter
Rapsolja
Peppar
2 tomater
3 ägg
2 dl grädde
125 g mozzarella


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka lök och vitlök och bryn i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Lägg i det redan gräddade pajskalet. Stek köttfärsen i rapsolja och krydda med örter, salt och peppar och lägg över i pajskalet. Hacka tomaterna i stora bitar och fördela över köttfärsen. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll sedan över och toppa med mozzarellaost (tärnad). Grädda ca 40 minuter,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar