söndag 27 maj 2012

Chokladmousse på stevia

Igår testade jag att baka med sötningsmedlet stevia. Det ska tydligen inte påverka blodsockret och saknar kolhydrater. Bra för både Kristoffer och vår gäst som har diabetes. Stevia borde funka finfint för diabetiker.

Stevia finns på hälsokostbutiker. Lite dyrt med helt klart värt det. Smaken var som när man bakar med vanligt socker så det ska jag helt klart testa igen.

Chokladmousse på stevia
100g 70% choklad
2 äggulor
0,5 dl starkt, kallt kaffe
1,5 msk stevia
2,5 dl vispgrädde


Smält chokladen och låt den svalna till under 65 grader annars kn äggen koagulera. Blanda i en äggula i taget och rör om väl. Rör ner kaffet och stevian. Vispa grädden, inte för hårt, och vänd ner den. Chokldsmeten. Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåp tills servering. Servera med vispad grädde oc färska jordgubbar. Mums!

2 kommentarer:

  1. Tror inte att det saknar kolhydrater, utan snarare kalorier. På ICAs STEVIA STRÖ står det iallafall på baksidan:
    Energivrde 0kJ/0kcal
    Protein 0g
    Kolhydrat 100g
    Fett 0g
    .
    .
    ...

    SvaraRadera
  2. Jag köper min stevia i hälsokostbutik. Jag kan inte så mycket om den som köps på Ica mer än att den ger en bismak och är sötare. På min steviaförpackning står det 0g kolhydrater. Köp den där om du vill komma bort från kolisar. Lycka till!

    SvaraRadera