torsdag 7 juni 2012

Bananglass med chokladkross

När bananerna blir lite bruna här hemma brukar jag frysa in dem och sen göra smoothies på dem. Men denna gång fick de användas i glass istället. Jag hackade i lite mörk choklad och gjorde maränger till, så nationaldagsefterätten blev nästan marängswiss. Dock hände något märkligt med mina maränger denna gång. De ser ut som makarons. Haha!

Bananglass med chokladkross
1 banan
90 g florsocker
50 g strösocker
2 äggulor
3 dl vispgrädde
100 g 70% choklad av hög kvalitet


Mosa bananen och blanda i äggen. Rör ner florsocker med strösocker. Vispa grädden och rör försiktigt ner den. Kör i glassmaskin i 20 minuter om den sedan ska frysas och 30-35 minuter om den skall ätas direkt. Häll i den hackade chokladen (valfritt hur grovt man hackar) när glassen är klar och låt maskinen få fördela chokladn jämnt i glassen. Servera med hemmagjorda maränger.



2 kommentarer:

  1. det ser jättegott ut. jag har en grupp på facebook där folk träffas som gillar och bakar och ger varandra tips och så.. hade varit roligt om du var med! http://www.facebook.com/#!/groups/207927705984141/

    SvaraRadera
  2. Vad roligt! Jag ska genast ta en titt. Var även inne på din sida nyss och oj så mycket gott du gör.

    SvaraRadera