lördag 11 februari 2012

Yoghurtpannacotta med kryddäpplen

Denna pannacotta gillar jag mycket då den är söt och samtidigt fräsch av yoghurten. Äpplena är supergoda till!


Yoghurtpannacotta med kryddäpplen
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
3 dl turkisk yoghurt
Kryddkokta äpplen:
2 äpplen
1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1 stjärnanis
1 kanelstång
1/2 tsk stött kardemumma
1 dl mandelspån, rostade

Gör så här Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter. Blanda ner gräddfilen. Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 tim. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka några minuter. Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5 – 10 min. Låt det svalna. Lägg äppelklyftorna på pannacottan och strö över rostade mandelspån vid servering.

2 kommentarer: