tisdag 10 april 2012

Påsktårta

Min största hobby, bakning. Det kanske inte märks när man ser de små utomjordingarna på tårtan, men åh så härligt det är att baka. Och avkopplande. 



Tårtbotten
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker på hög hastighet så det blir vitt och riktigt pösigt. Blanda försiktigt i vetemjölen. Smöra och bröa en form med löstagbar botten pch häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Jordgubbssylt
2 1/2 dl jordgubbar
1/2 dl strösocker

Blanda i en kastrull och låt koka upp. Låt svalna.

Prinsesstårta
En tårtbotten
Jordgubbssylt
Hemmagjord vaniljkräm eller marsankräm ( ca 6 portioner)
5 dl vispgrädde

Gör tårtbotten enligt receptet ovan och dela sedan den i tre delar. Spritsa ett varv med vaniljkräm som en ring runt kanten på den första skivan. Bred ut jordgubbssylt inuti ringen. Lägg på nästa skiva och bred ett lager med vaniljkräm. Lägg på sista lagret . Vispa grädden fast och fluffig. Bred ut grädden över hela tårtan och forma som en kupol. Lägg på marsipanlocket över tårtan och skär bort överflödig marsipan längs kanterna. Dekorera efter smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar