lördag 14 april 2012

Ricottakaka med apelsin och kokos





Det här är en jättegod och saftig kaka som jag har bakat många gånger. Ett gott alternativ till vanlig sockerkaka. Receptet kommer från början från ICA:s tidning Buffé.


Ingredienser
1 ask ricottaost (à 250 g)
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl kokos

smör till formen
kokos till formen
florsocker att pudra med


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Rör ner i äggvispet.
Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter (för 10 port) och ströa den med kokos. Häll i smeten.Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra över florsocker strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar