Det här är en jättegod och saftig kaka som jag har bakat många gånger. Ett gott alternativ till vanlig sockerkaka. Receptet kommer från början från ICA:s tidning Buffé.
Ingredienser
1 ask ricottaost (à 250 g)
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl kokos
smör till formen
kokos till formen
florsocker att pudra med
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Rör ner i äggvispet.
Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter (för 10 port) och ströa den med kokos. Häll i smeten.Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra över florsocker strax före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar