söndag 26 december 2010

Julafton och Rocky road utan nötter

Julafton blev riktigt bra i år. Jag var lite orolig måste jag erkänna att någon i familjen skulle vara så sjuk att vi var tvungna att stanna hemma, men alla var tillräckligt friska så vi kunde fira jul med hela familjen.

Vi började morgonen med en härlig frukost och Max fick en julklapp som han fick öppna och leka med under dagen. Förvånad blev jag inte när han gillade snöret mer än julklappen. Inte för att julklappen var tråkig utan för att barn oftast tycker att snöret och pappret är det mest intressanta.

På eftermiddagen kom Bebe, Nisse och kusinen Lovisa. Max blev jätteglad och ville klappa och pussa på henne. De satt en lång stund vid granen och han klappade händerna av lycka. Hon var dock lite vildare och gav sig på julklapparna. Max tittade intressant på och sög åt sig av alla busigheter kusinen gjorde.

Middagen var som alltid supergod. Det fanns massor av gott att välja bland synd bara att det inte fanns lika stor plats i magen som ögat önskade. Efter middagen plockades massor av godis fram och vi öppnade julklapparna. Ja inte är det bara jag som älskar att baka och göra godis i familjen. Mina två systrar är precis lika galna, fniss! Favoriten i år var nog Nattis Rocky road. Eftersom hon är allergisk mot nötter satt hon i cornflakes istället och det blev supergott.Nattis Rocky road

600 g marabou mjölkchoklad
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
2 dl cornflakes
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (en skål över kokande vatten). Blanda samtliga ingredienser. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När kakan har stelnat skär upp den i stänger.

Dagen blev väldigt lyckad och Max gillade sina nya leksaker. En härlig julafton helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar