onsdag 22 december 2010

Saffransbiscotti

I söndags var det fjärde advent. Underbart! Jag älskar verkligen julen. Under november månad är det mörkt, men sedan när det blir första advent och december så tänder man fler ljus och sedan börjar allt julbak och det doftar så gott. För att inte tala om all den fina julskyltningen. Jag har tyvärr inte varit och sett NKs julskyltning i år. Lite tråkigt, men än är det inte för sent.
Alla julklappar är nu inhandlade. Det blev en hel del men vi är ju ganska många i familjen så det kanske inte är så konstigt.

I går kväll fick jag för mig att göra en till sats av saffransbiscottin. Vi gjorde två satser när Måndagsklubben hade sitt årliga julbak den 4 december, men det har redan ätits upp. Här kommer receptet på saffransbiscotti för den som är sugen på något gott till kaffet. Det är superenkelt och går snabbt så tveka inte om du är sugen.


Saffransbiscotti - ca 30 st

1,5 dl sötmandel
100 g smör
1 pkt saffran 0,5 g
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulverHacka sötmandel grovt. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör ner saffran i det varma smöret. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade mandlarna. Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till tre långa längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite. Grädda  i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar. Sänk ugnen till 175 grader och rosta skorporna tills de får gyllene färg 10-15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar