fredag 4 mars 2011

Apelsinmarmelad

Ni är en hel del som följer bloggen och det gillas. Det är ju alltid trevligt när andra gillar det man gör. Jag älskar som sagt att baka och fixa i köket så då kan jag lika gärna dela med mig av min receptbok.


Det är fortfarande apelsinsäsong och apelsinmarmelad passar till det mesta så då fick det bli apelsinmarmelad idag. Tänk er rostat bröd med apelsinmarmelad eller på varma scones, ljuvliga smaker. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det.


När jag hade varit på BVC med Max, han vägde tvåsiffrigt coolingen, gick jag förbi mataffären och inhandlade apelsiner för att göra marmeladen. Stora kärleken skulle ju ändå ut ikväll. Jag gillar inte TVn som många av er redan vet. Jag somnar bara så då fick det göras marmelad istället.


Imorgon bli det apelsinmarmelad till frukost. Den ser riktigt lovande ut. Här kommer receptet.
Apelsinmarmelad
6 apelsiner
3 dl vatten
4 dl syltsockerTvätta apelsinerna i varmt vatten med en mjuk borste. Avlägsna det yttersta skalet med en potatisskalare. Skär ut fruktköttet. Var noga med att det vita inte kommer med. Lägg köttet och skalet i en mixer och mixa till önskad grovlek. Gillar ni inte att ha för mycket skal kan ni ha skal från endast tre apelsiner. Tillsätt vatten och syltsocker och låt det koka i ca 15 minuter under omrörning. Häll på ren burk och låt svalna innan ni sätter på locket och ställer marmeladen kallt.

1 kommentar:

  1. Jag tänkte testa denna marmelad. Hur gjorde du med kärnorna?

    SvaraRadera