tisdag 15 mars 2011

Halv åtta hos oss


Vi är ett gäng vänner som ses hos varandra en gång i veckan och bjuder på mat. Ja, ungefär som "Halv åtta hos mig" fast en gång i veckan och hela året runt. Supertrevligt att bli bortskämd mitt i veckan. Igår var gänget här på middag och vi bjöd på vegetarisk lasagne.Vegetarisk lasagne (6 personer)
500 g fetaost
400 g mozzarella
750 g fryst spenat
2 paket lasagneplattor
1 liter béchamelsås
Låt en msk olivolja och den frysta spenaten få koka tills spenaten har smält. Lägg i ostarna, lite i taget och låt även dem smälta. Rör om ofta. När ostarna har smält smakar du av med salt och peppar. Varva sedan plattor med sås och röra. Precis som med "vanlig" lasagne. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter. Lägg sedan på riven ost (valfri sort). Låt lasagnen vara i ugnen i ytterligare 10 minuter tills osten fått färg och plattorna blivit mjuka.

Béchamelsås
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter standardmjölk
muskotnöt
salt
peppar

Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt bechamelsåsen med muskotnöt, salt och peppar.

Till efterrätt blev det chokladfontän med massor med färsk frukt och marshmallows.


Kvällen bjöd på en massa snack om träning, kost och en och annan överraskning. Under våren har en hel del träffar fått ställas in pga. sjukdom, men nu kör vi och ser fram emot nästa veckas norrläska middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar