onsdag 2 mars 2011

Örtmarinerad lax

På söndag åker kärleken till London och vi andra två i familjen R/P blir hemma ensamma för första gången någonsin. Ja, det är verkligen sant. Jag har inte sovit själv med Max innan och ska nu göra det i hela fem nätter. Det kommer gå bra, men blä så vi kommer att sakna Kristoffer.
Max favorit är verkligen Kristoffer. När han kommer hem från jobbet släpper Max inte honom med blicken och leendet på läpparna sitter i från att Kitofr kommer innan för dörren tills det är dags att sova.Men det är 2 mars och solen skiner i Stockholm. Tulpanerna på bordet tyder på att det nu snart är vår och jag njuter av att bo just där vi bor. Ett rådjur går utanför fönstret så jag ler och delar med mig av en somrig laxrätt som även går att äta denna tid på året. Men visst är det så att laxen blir allra godast när man har färska örter som är nyplockade från balkongen en varm sommardag.

Örtmarinerad lax (4 personer)
Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan upp. Ca 30 minuter. När laxen är klar ta ut den från ugnen och dra bort skinnet.
Blanda en marinad av 1/4 dl vitvinsvinäger, salt, svartpeppar, rosépeppar, 1/2 dl olivolja, 2 msk vatten, 10 blad hackad basilika och ca fem cm hackad timjan. Häll marineraden över den varma fisken. Täck över och låt fisken svalna i några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar