lördag 14 april 2012

Jordgubb- och rabarbersylt



Just nu håller jag på att rensa frysen på bär med mera. Snart börjar en ny säsong med härliga svenska bär. Häromdagen kokade jag en god sylt till våfflor och pannkakor. Det blev 2 burkar, 1 till mig och 1 att ge bort i present.




300 g rabarber
500 g jordgubbar
5 dl syltsocker


Värm rabarber och jordgubbar försiktigt tillsammans med syltsockret tills frukten blivit mjuk och sockret smält. Sjud blandningen under omrörning i ca 10 minuter. Skumma sylten. Häll upp på torra väl rengjorda burkar.

2 kommentarer:

  1. Jag tar aldrig reda på rabarberna som vi får på sommaren, för jag vet inte vad jag ska göra med dem. Men nu vet jag absolut! Tack för enkelt och bra tips :)

    SvaraRadera
  2. Ja, testa att koka sylten. De passar bra ihop, rabarber och jordgubbar!

    SvaraRadera