måndag 10 september 2012

Hallonglass

Denna krämiga och hallonsmakrika glass blev en succé här hemma igår. Efter att ha fått några timmar själv med kärleken, bästa gudmor Linda tog Max, avslutade vi kvällen med denna frestelse.

Hallonglass, när den är som bäst och sedan efter Ursvik extreme förtjänade vi en smarrig efterrätt.

Glassmet
3 dl grädde
2dl standard mjölk
2 krm vaniljpulver
4 äggulor
1,5 dl rörsocker

Hetta upp grädde, mjölk och vaniljpulver .  Vispa under tiden äggulor och rörsocker till ett fast skum.  Häll under omkörning äggblandningen ner i gräddsmeten. Hetta åter igen upp smeten. Ställ åt sidan och låt svalna. Sedan i kylskåp. Låt den gärna stå över natten. Det mår smeten bara bra av. Om den hinns är det inte heller fel om smeten ställs i frysen 20 minuter innan den ska köras i glassmaskinen.

Halloncoulis
350 g färska hallon
0,75 dl rörsocker

Häll ingredienserna i en kastrull och låt det koka upp på svag värme. Låt det sedan koka ihop på medelvärme i 20 minuter. Det blir en ganska lös sylt som du sedan mixar med stavmixer. Därefter trycker du sylten genom en sil. Alla kärnor/frön skators. Fuska inte. Det är värt besväret. Kyl denna vackra, släta bärmassa i kylskåp och gärna i frysen 20 minuter innan den ska köras i glassmaskinen.

Blanda halloncoulisen med gräddsmeten väl. Häll i glassmaskinen och låt den arbeta. Följ instruktionerna för din glassmaskinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar