söndag 9 september 2012

Vaniljsås och vaniljkräm

Efter att ha testat att göra egen vaniljsås är det svårt att köpa färdig. Denna blir så otroligt mycket smakrikare och inte alls lika bubbelluftfylld som den färdiga. Den här är så god att du nästan vill äta endast denna utan någon paj till.

Vaniljsås/vaniljkräm (4 portioner)
2 äggulor
1 msk maizena (2 msk för kräm)
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 msk råsocker
1 vaniljstång

Blanda äggulor, maizena och rör om så att det inte klumpar. Häll i mjölk och grädde och rör ner råsockret. Skär vaniljstången på längden och dra med kniv längs med vaniljstången så att du får bort fröna och lägg ner det i gräddblandblandningen. Lägg även ner vaniljstången och låt koka upp och sedan småputtra i fem minuter. Plocka ur vaniljstången och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar