söndag 9 januari 2011

Fördrink och Bounty

Dagarna bara springer iväg och jag har inte haft tid att blogga, men nu sover Max, Kristoffer är och tränar och jag sitter lugnt här framför dator och surfar.


Max födelsedag, den femte januari, blev lyckad. Vi bjöd över gudfaddrarna och vänner som han träffar ofta, alltså måndagsklubben. Tobbe och Laura kom också vilket var trevligt.
Jag hade gjort pajer och Max fick en helt egen paj, liten och supergullig.


Vi började kvällen med en fördrink. Receptet fick vi när vi var hemma hos familjen Brunner i december. Den är lite julig, men supergod.

Drink á la Brunners
Häll en flaska vinglögg i en stor kanna och lägg i 4 kanelstänger. Skiva 2 lime i skivor och lägg även ner dem. Låt stå en stund. Häll sedan i två flaskor Champagne/skumpa och servera i champagneglas.



Gillar ni Bounty? Då ska ni testa dessa. Jag gjorde dem till Max födelsedag och de var riktigt uppskattade av både gästerna, mig och Kristoffer :-D

Bounty (ca 40 stycken)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad
ev silver eller pärlemorkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.



Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver- eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar