Vi kom sedan hem till ett dukat bord och maten klar för att sedan avsluta dagen med en supergod chokladkaka med hallongrädde till.

100 g smör
100 g mörk choklad 70%
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl vetemjöl
Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
200 g hallon
Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl- och chokladblandningen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna på galler. Lägg hallonen i en mixer och mixa till en puré. Blanda i flosocker. Vispa grädden. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar