tisdag 27 september 2011

Äppelmos med kanel

Kristoffers pappa har ett stor äppelträd som har väldigt goda äpplen. Båda att äta bara sådär och att göra kräm eller mos på. I år fick vi massor av äpplen. En hel pappkasse med äpplen. Det gillas av fröken Jag.



Äppelmos med kanel
2kg skalade och urkärnade äpplen
6 dl socker
3 dl vatten
1 kanelstång

Dela skalade och urkärnade äpplen i fyra delar (Lägg äpplena i vatten medan du skalar och urkärnar dem så att de inte mörknar).
Lägg äppelbitarna tillsammans med vattnet och kanelstång i en kastrull. Blanda och låt koka i ca 15 minuter eller tills äppelbitarna har blivit så mjuka att de går sönder när du rör om. Lägg i sockret och blanda väl. Låt sjuda i 2 minuter. Låt svalna lite innan ni häller upp mosen i rena och torra glasburkar. Mosen går även att frysa i frysåsar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar