söndag 9 januari 2011

Fetaostlax med gröna oliver

LEfter en lugn dag hemma med massor av mys med sonen var det dags för matlagningen. Egentligen ville Kristoffer laga maten, men jag var så hungrig när han kom hem från klättringen att jag inte orkade vänta på armhävningar, bulgariska benböj, dusch och allt annat som skulle göras innan.


Det var ett bra tag sedan nu vi handlade mat så kylskåpet är inte direkt fullt och det ogillas av familjen P/R, men det gick lättare än vad jag trodde det skulle göra att komponera ihop en middag.
Lax, fetaost och gröna oliver och en grymt stor sallad blev en helt okej middag denna söndag.



Fetaostlax med gröna oliver
Lägg laxen i en ugnssäker form med lite rapsolja. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg i ugnen i 10 minuter på 225 grader. Blanda 100g bulgarisk fetaost, 1dl cream fraiche, och gröna oliver (delade på längden). Ta ut laxen och fördela fetaröran på laxfiléerna och sätt in formen i ugnen igen i 10 minuter till. Servera med en stor sallad.

2 kommentarer:

  1. Meh, lite benböj måste väl få göras innan middagen... speciellt om klockan inte ens är slagen 4!

    SvaraRadera