måndag 19 september 2011

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

När Tomas och Ullis var här i helgen hade de med sig efterrätten. Ullis hade ätit denna kaka helgen innan och blivit helt kär i den så då ville hon att jag, hennes baktokiga vän, skulle få uppleva denna goda efterrätt. 

Tack fina Ullis för att du tog dig tid och bakade kakan. Den var verkligen så god som du hade beskrivit den.




Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning 
3 dl vispgrädde
200 gr vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör (t ex cointreau)

Garnering: 2-3 passionsfrukter

Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.  Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke.Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden.  Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar.  Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet och häll över moussen. Låt tårtan stå framme i ca 30 minuter före servering. 

2 kommentarer:

  1. Åhh!! Jag har gjort en likande tårta ett par gånger som blivit otroligt uppskattad, det är en så god kombination med mandelmassan och den vita chokladmoussen! Min vill aldrig riktigt hålla formen dock, så din är helt klart snyggare <3

    SvaraRadera
  2. Visst var den god. Jag ska hälsa till min vän, som gjorde kakan, att du tyckte den blev snygg. Det kommer att göra henne jätteglad.

    SvaraRadera