Ett klockrent middagstips när ni har vänner över på middag.
Fisksoppa (6 personer)
1 stor gul lök
olivolja
1 burk krossade tomater (Av märket Muti förstås)
3 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
2 fiskbuljong
1 liter vatten
4 dl torrt vitt vin
Salt
Svartpeppar
1 1/2 dl strimlad purjolök
1 strimlad färsk fänkål
600 g benfri lax
300 g torskfilé
500 g tinade, skalade räkor
Hackad färsk persilja
Grovhacka löken och fräs i olivolja. Häll på tomaterna. Tillsätt vitlök, buljongtärningarna, vatten, saffran och vin. Sjud sakta i 20 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt strimlad fänkål och purjolök. Skär laxen och torsken i stora tärningar och lägg ner i soppan. Sjud tills fisken är precis genomkokt (ca 10 minuter).Lägg i räkorna och låt de bli varma. De får inte koka. Strö över persilja och servera med hemmagjord aioli. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar