måndag 31 oktober 2011

Lax naturell med saffransgrönsaker och aioli

Ikväll bjöds det på lax här hemma. Det var så gott att jag verkligen njöt av varje tugga.

Slänger in middagstipset direkt. Är helt slut efter en arbetsdag och löpning hem från jobbet så nu blir det sängen och en bok.


Lax naturell med saffransgrönsaker (4 personer)
1 citron
1 gul lök
1 fänkålsstånd
4 morötter (eller 2 paprikor om man vill köra LCHF)
Olivolja
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
2 dl vitt vin
2 dl vatten
200g haricots verts
600 g lax (4 bitar)
Havssalt
Vitpeppar



Skala och skär löken i klyftor. Skär fänkålen och och morötterna i strimor. Stek grönsakerna i lite olivolja. Strö över saffran och smula ner buljongtärningen. Häll på vin och vatten och låt koka i 7 minuter. Skär laxen i 4 lika stora bitar och stek dem i 4 minuter på varje sida. Pressa lite citronsaft över filéerna strö på havssalt och nymalen vitpeppar. Servera med hemmagjord aiolihttp://systerdessert.blogspot.com/2011/10/aioli.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar