tisdag 4 oktober 2011

Mandelsnäckor med kanel

På vägen till jobbet imorse sprang en hund ut på gatan framför mig (jag cyklade). Köra på eller tvärbromsa? Jag valde tvärbromsa och flög och föll ganska illa. Tanten med hunden kände sig dum, minst sagt, men jag ogillar henne ändå. Har man ingen pli på hunden sin ska man ingen ha.

Jag slog i vänstra knät, båda händera och hakan. Hakan är det nog mest illa med. Blåmärket ser ut som att jag har skägg. Ja, ni får fnissa, jag gör nog det lite själv. Dock gör det ont. Riktigt ont. Speciellt hakan och käkarna. Knät är blått och handlederna ömmar mer än smärtar.

Pärlan, som funnits i mitt liv i många år, klarade sig ganska bra. Styret fixade Kristoffer, världens bästa man btw, under dagen när jag var på jobbet.

Efter smällen väntade en promenad hem innan jag fick kärlek av mina två killar. Kristoffer ville dock komma och hämta mig, men där sa jag ifrån. Inte skulle Max behöva vakna och stressa ut till bilen halvåtta på morgonen när jag faktiskt kunde gå och ta mig hem själv.

Efter två veckor med noll löpning pga förkylning ställs nu morgondagens pass in pga skadat knä. Detta ogillar jag skarpt och det är annat än fina ord som kommer ut ur min mun.

Arbetsdagen gick bra och när jag kom hem väntade inte bara Kristoffer och Max på mig utan även 20 mandelsnäckor med kanel. Riktigt gott så här på kanelbullens dag.Mandelsnäckor med kanel
1000 g vetedeg (ca en halv sats)
http://systerdessert.blogspot.com/2011/04/buffon-och-bullar.html
50 g ägg
10 g bakpulver


Mandelremonce
250 g smör
225 g florsocker
Kanel
Mandelmassa


Äggstrykning
1 ägg
1äggula
en gnutta salt


Vispa smöret lätt och luftigt med socker, kanel och riven mandelmassa till remoncen. Blanda vetedegen med ägget och det siktade bakpulvret med hjälp av lite vetemjöl. Täck med duk och låt spänna i 10 minuter. Kavla ut vetedegen  och bred på ed mandelremonce istället. Rulla ihop och skär till snäckor. Lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med äggstrykning. Låt jäsa till dubbelstorlek på varm plats. Ca 45 minuter. Sätt ugnen på 230 grader och baka snäckorna i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler. 

2 kommentarer: