lördag 22 oktober 2011

Jordgubb- och nektaringlass

Vart tar dagarna vägen? Jag har inte hunnit blogga på en hel vecka. Dock har jag varit duktig på att ta kort på det mesta som bakats och tillagats här hemma. Så snart så, snart ramlar flera middag- och efterrättstips in. Nu denna lördagsmorgon får ni njuta av en jordgubb- och nektaringlass. Denna gjorde jag i lördags, för en vecka sedan, när bästa MK var här.


Jordgubb- och nektaringlass
1 nektarin (100g)
150g jordgubbar
100g socker
2 äggulor
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde





Tvätta jordubbarna och nektarinen och gör sedan puré av dem. Blanda med mjölken, sockret och äggulorna. Vispa grädden och blanda ner den. Se till att alla ingredienser blandas väl. Slå på glassmaskinen och häll blandningen i nedkylningsskålen. Tillredningstid 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar