onsdag 10 augusti 2011

Körsbärsglass med chokladkross

Äntligen finns en glassmaskin i detta glasskära hem. Igår gjorde jag en körsbärsglass som blev väldigt god. Den blev dock mer som mjukglass, vilket jag gillar, så vill ni ha lite hårdare glass får ni helt enkelt frysa glassen en halvtimme efter att maskinen har gjort sitt. 


Körsbärsglass med chokladkross
180g körsbärsmarmelad
20g mörk, hackad choklad
1 dl socker
1 äggula
2,25dl mjölk
1 dl grädde

Blanda alla ingredienser i en plastbunke och rör om väl. Sätt igång glassmaskinen och häll i smeten. Låt maskinen arbeta med glasssmeten i 45 minuter. Frys en liten stund om ni vill ha hårdglass.








Mitt egna recept på körsbärsmarmelad:
http://systerdessert.blogspot.com/2011/03/korsbarsmarmelad.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar