lördag 20 augusti 2011

Lakritsglass

Och så var det dags att göra kärleken glad. Lakritsglass har varit beställt från honom sedan några dagar tillbaka. Den blev oerhört god, men lite för smält tyvärr. Vi får helt enkelt äta lite mer av den imorgon när den har fått stå i frysen lite.

Ett recept som jag definitivt ska göra igen.

Nu ska det hoppas i säng. Kristoffer ska köra Stockholms triathlon imorgon klockan 9.00. Då ska Max och jag heja, heja, heja och förhoppningsvis vara pigga. God natt mina vänner!


Turkisk-peppar-glass
2 äggulor
125 g strösocker
5 g vaniljsocker
3 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
5 g majsmjöl
60 g turkisk pepparHäll äggulor, strösockret, vaniljsockret, majsmjölet i en skål. Vispa med mixer tills smeten är nästan vit. Värm mjölken försiktigt. Tillsätt den varma mjölken i äggsmeten försiktigt. Vispa hela tiden. När ingredienserna är ordentligt blandade häller du blandningen i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme i två minuter under omrörning. Den ska inte börja koka. Om blandningen koagulerar vispar du den med mixern i en halv minut. Låt blandningen svalna och ställ sedan i kylskåp för att svalna tills kylskåpstemperatur. Vispa grädden och vänd sedan ner den försiktigt i blandningen. Slå på glassmaskinen och häll ner blandningen. Hacka turkisk pepparn. När glassen är klar häller du ner den hackade turkisk pepparn och låter glassmaskinen fördela det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar