onsdag 10 augusti 2011

Lasagne

Kvällens middag blev verkligen god, men Max var på sitt sämsta humör vilket inte gav någon direkt matro. Det var bara jag som gällde och babyspenaten. Efter ett långt myspass och några spenatblad senare kunde han sitta i Kristoffers famn och äta upp sin portion lasagne.
Nu blir det hemmagjord italiensk kokosglass och Harry Potter VI. 

Lasagne
500g köttfärs
1 gullök
Vitlök
Tomatpure
1 köttfärsbuljong
1 burk tomatkross Muti
Salt
Peppar
Oregano
Chilipulver
Paprikapulver

Bechamelsås
80g smör
0,75dl vetemjöl
7dl mjölk
Salt
Muskotnöt (Malen)

Ta fram en form som passar att tre lasangeplattor täcker ytan. Skala och hacka sedan löken. Bryn den och vitlöken med tomatpuré. Lägg i köttfärsen och fräs den tillsammans med löken. Tillsätt tomatkross och buljongtärning. Krydda efter smak. Låt puttra i minst 20 minuter. Gör under tiden bechamelsåsen. 

Smält smöret och tag sedan bort kastrullen från plattan. Tillsätt mjöl och blanda väl. Tillsätt lite mjölk och lägg sedan tillbaka kastrullen på plattan. Låt värmas på svag värme och när den blir tjockare fyller du på med mjölk.

Häll lite olivolja i botten av formen och sedan tre lasagneplattor. Lägg på lite köttfärs och lite bechamelsås och sedan lasagneplattor. 4 lager med plattor brukar vara bra, men det beror lite på hur hög formen är. 

Gräddas i mitten av ugnen, 225 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar