tisdag 25 oktober 2011

Kalvfärsbiffar med dijoncréme och rostade grönsaker

Det blir en hel del LCHF även för mig om kvällarna fastän det är kärleken min som tycker att den kosten passar honom bättre. Jag gillar socker så för mig blir det lite svårt att köra stenhårt på LCHF. Men för Kristoffer är det viktigt och vad gör man inte för den man gillar?! Att det sedan är oerhört gott är ju bara trevligt.

Det senaste här hemma är att Max går runt och dansar och sjunger. Det är så sött att jag smälter. Musik gör honom glad, så fort han hör en bra låt så börjar han dansa och sjunga. Livet med Max är verkligen finfint. Barn är underbara!




Kalvfärsbiffar med dijoncréme och rostade grönsaker (4 pers)
500 g kalvfärs
2 msk hackade färska örter, t ex basilika, persilja och timjan
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl créme fraiche 
Peppar
Smör eller rapsolja




Rostade grönsaker
4 paprikor
1 rödlök
Olivolja
Salt
Peppar




Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över lite olivolja, salt och peppar. 
Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga både biffar och grönsakerna i ugnen i 20 minuter. Blanda créme fraiche och senap och smaka av med salt och peppar. Servera med rostade grönsaker.

1 kommentar: