söndag 23 oktober 2011

Lammgryta med fikon och mandlar

Häromkvällen gjorde vi en lammgryta med fikon och mandlar. Smarrigt och LCHF! Tillaga, ät och njut.

Den ska koka länge, så blir köttet mört. Den kan tillagas innan och värmas upp och är ändå riktigt god.

Lammgryta med fikon och mandlar
100 g skållade mandlar
8 schalottenlökar
25 g smör
500 g lammstek utan ben
Salt
Peppar
8 torkade fikon
2 lagerblad
1 kanelstång
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond




Skålla mandlarna (koka upp vattnet i kastrullen och lägg i mandlarna några minuter. Skala därefter). Skala löken och bryn den i en stekpanna med hälften av smöret. Lägg över i en gryta. Tärna lammköttet i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg i resterade smör i stekpannan och bryn köttet i 4-5 minuter. Salta och peppra. Lägg över köttet i grytan med fikon, mandlar, lagerblad och kanelstång. Häll över vatten och fond och låt koka på svag värme i ca 1 1/2 timme.

2 kommentarer:

  1. Å lamm som är så rackarns gott, vilket härligt recept. Tack för inspirationen

    SvaraRadera
  2. Kul att jag kan inspirera. Det är precis det jag vill med bloggen. Härligt!

    SvaraRadera