lördag 2 april 2011

Daimkladdkaka

Äntligen har det bakats här hemma. Ugnen har saknat den söta doften.


Balkongstädningen fick ställas in när regnet visade sig istället för solen som det innan hade utlovats. För att trösta en ledsen jag fick det bli sött till kaffet efter middagen. Jag valde att lyxa till kladdkakan lite genom att lägga i daimbitar. Det blev supergott, men den hade kunnat stanna någon minut längre i ugnen så jag rekommenderar 21 minuter istället för mina 19 som vi nu hade.


Daimkladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
150 g marabou daim
Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar botten, 23 cm i diameter.

Vispa först ägg och socker poröst. Blanda övriga ingredienser och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.  Dela chokladen i bitar och fördela dem över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 21 minuter 200 grader.
Vill även påminna er om denna ljuvliga kladdkaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar