torsdag 14 april 2011

Lalalalax á la Lidia

Vilket underbart väder vi har haft idag. Jag älskar solen och det får gärna vara varmt, riktigt varmt enligt mig. Väderprognosen ser riktigt bra ut veckan som vi har framför oss, jiipppiiii!

En promenad med sonen stod på schemat idag och sedan middagsbjudning här hemma. Tomas och Ullis kom förbi och gjorde vår dag ännu bättre än den var innan.

Vi bjöd på lax och receptet har jag fått av min mamma och det blev verkligen kanongott. Detta kommer att bli en favorit hos familjen R/P.

Lax á la Lidia (5 personer)
5 laxfiléer
Basilika (Hela)
Salvia (10 blad)
1 dl parmesanost riven
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Salt
Peppar
15 körsbärstomater på kvist

Mixa basilika, 10 blad salvia, parmesanosten, citronskal från en citron, vitlök och kör i en mixer. Häll sedan olivolja i en stråle. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Lägg laxen på bakplåtspapper i en plåt och bred peston över laxen. Lägg tomaterna med kvisten kvar bredvid. Ugn 125 grader i ungefär50 minuter lite beroende på hur tjock laxen är. Tempraturen på laxen ska vara 58 grader när den är klar. Servera med nypressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar