fredag 15 april 2011

Minns ni 80-talet?

När man åt räkcocktail till förrätt, kassler med anans till huvudrätt och under påsktider denna till efterrätt.


Idag börjar påsklovet för många och det har utlovats kanonbra väder med värme och stor sol. Dagarna blir längre och vi spenderar mer tid ute, men ibland vill man gå in för att få lite sött i sig. Då passar denna påskiga rulltårta alldeles utmärkt.

Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde

Fyllning
2 dl jordgubbssylt

Garnering
Grädde och aprikoshalvor

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa kraftigt det är en lyckad rulltårtans hemlighet. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt vätska.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred ut fyllningen och rulla försiktigt ihop kakan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar. Garnera med vispad grädde och en aprikoshalva.

http://systerdessert.blogspot.com/2010/12/installt-julbord.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar